Domov Društvo Dejavnosti Aktualno Člani Kontakt Vstop uporabniki
Novice Reportaze

Delovanje društva v času Koronavirusa

1.5.2020

Člani društva GRS Radovljica smo glede delovanja društva GRS Radovljica čutili močan vpliv v času Koronavirusa in razglasitve pandemije.

12. 3. smo izvedli zimsko vajo, saj je pomladni sneg omogočil, da je šrafetni spust potekal po splazenem in sprijetem snegu. Občutek je bil vsaj zaradi snega zimski, če že zaradi temperatur ni bil. Na vaji pa je bilo kljub utečenemu delu zaznati kar nekaj pogovorov o koronavirusu, stanju v državi ipd. Priložene slike so iz zimske vaje.

Pred začetkom sezone pa je po navadi čas, ko se pripravljamo za izpite, izvedemo društvene vaje in zemenjamo opremo na poletno. Vse to je zmotilo vse več informacij z medijev in pripravljanja GRS na pandemijo. Ker je sprememba prišla hitro, na začetku nismo bili pripravljeni in nismo vedeli, kaj nas sploh čaka.

Namesto tedenskih sestankov in društvenih vaj je potekalo usklajevanje in dogovarjanje preko telefona ali mailov. Preko medijev je tudi naše društvo pozvalo pohodnike, naj se ne posužujejo visokogorja, saj bi bilo reševanje oteženo. Tako smo v mesecih pandemije (tudi zaradi zaprtja mej občin) imeli tako kot ostala društva, upad števila reševalnih intervencij.

Vsem, ki ste se vzdržali obiska visokogorja se iskreno zahvaljujemo.

Nismo posredovali vse do konca aprila, ki pa že napoveduje začetek poletne sezone. Vsako leto smo po društvenih vajah v aprilu že pripravljeni na prihajajočo sezono. To leto pa bodo vaje, priprave tečajnikov in večje število intervencij najverjetneje prišlo v istem obdobju. nazaj