Domov Društvo Dejavnosti Aktualno Člani Kontakt Vstop uporabniki
Dejavnosti Funkcije Usposabljanja
Dejavnosti

Reševanje

Osnovna dejavnost Gorske reševalne službe je reševanje in nudenje prve pomoči na težko dostopnih terenih. Večinoma gre za gorske in planinske poti, brezpotja, delovišča na težje dostopnem terenu, soteske, drevesa in pa področja, kjer druge reševalne službe (Gasilci, Policija, Nujna medicinska pomoč) ne morejo pristopiti.

Izobraževanje

Nenehno izobraževanje in obnavljanje znanja sta dejavnosti, nujno potrebni za delo v Gorski reševalni službi. V jesenskem času so na sporedu teoretična predavanja zimske in letne tehnike, pozimi vaje zimske tehnike reševanja, v spomladanskem času se izvede večina praktičnih vaj letne tehnike reševanja, poleti pa se organizirajo dežurstva med konci tedna in prazniki. Poleg izobraževanja članov Gorske reševalne službe, se v okviru Planinskih društev ali podobnih ustanov organizirajo tudi izobraževanja za druge člane ali obiskovalce taborov, tečajev in izletov.

Sodelovanje na prireditvah

S spremljanjem pohodov skrbimo za varnost udeležencev in hitro ukrepanje v primeru nesreče. Postaja sodeluje na izletih PD Radovljica, pohodu obrtnikov na Triglav in Večno mladih na Stol. Opravljajo se dežurstva na športnih prireditvah v gorskem svetu kot je turnosmučarski rally na Pokljuki in tekma v sankanju na Valvazorju.